Polski

Pizzerina Pepperoni

Nie mamy nic przeciwko klasycznej pizzy, ale nadszedł czas na coś nowego. Pizzerina Pepperoni jest łatwa do przygotowania i idealna do dzielenia się z innymi. Nawet mężczyźni będą najedzeni.

Składniki

Składniki
– 2 puszki Croissants Classic
– 200g sosu pomidorowego (16 łyżek)
– 150g startego sera
– 20 małych plasterków salami lub 10 dużych plasterków
– Kilka liści bazylii
– 6 łyżek oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

Pizzerina Pepperoni

Instrukcje
1. Rozgrzej piekarnik do 180C.
2. Otwórz puszkę i rozwałkuj ciasto.
3. . Sklej razem linie cięcia bocznego, tak, aby utworzyć jeden duży kawałek ciasta.
4. Ciasto pokryć połową sosu pomidorowego i tartego sera. Połóż także połowę salami na cieście.
5. Rozwałkój ciasto i pokrój je na cztery części.
6. Powtórz te kroki dla drugiej puszki ciasta, tak, aby otrzymać 8 kawałków spodów do pizzy.
7. Umieść osiem spodów blisko siebie, na wyłożonej papierem blaszcze do pieczenia.
8. Roztrzep jajko i posmaruj nim zewnętrzną stronę ciasta, aby uzyskać ładny połysk.
9. Piecz pizzerinki na złoty kolor przez 25-30 min.
10. Pokrój drobno liście bazylii i wymieszaj z oliwą z oliwek, solą oraz pieprzem. Tak przygotowaną oliwą bazyliową polej kawałki pizzerinki.