Stylowe jabłka
Jabłko, cynamon, rodzynki: klasyki, które cenisz. Przy odrobinie pomocy i szczęścia upieczesz te świeże, kwaśne jabłka z orzechami i daktylami. Przyjemności!
Składniki
Składniki:
– 1 puszka Cinnamon Swirls
– 4 duże słodkie jabłka
– 150 gramów daktyli
– Garść orzechów włoskich
– Garść rodzynek
– 2 laski wanilii
– Cukier puder do dekoracji
Sposób przygotowania
Przygotowanie:
1. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni.
2. Obież jabłka i wyżłób je nożem lub łyżką.
3. Wymieszaj daktyle, cynamon, orzechy włoskie, rodzynki i miąższ wanilii (nie wyrzucaj lasek) w robocie kuchennym.
4. Napełnij jabłka przygotowaną mieszaniną.
5. Wyjmij ciasto z opakowania i pokrój na cztery równe części. Połóż jabłko na jednej części i przykryj je drugą. Zlep kawałki i i upewnij się, że jabłko jest dokładnie pokryte ciastem.
6. Zrób mały otwór w górnej części ciasta, aby powietrze mogło ujść podczas pieczenia.
7. Piecz jabłkowe kule 30-35 minut na złoty kolor w 175 stopniach.
8. W międzyczasie potnij pałeczki wanilii na trzy części.
9. Wyjmij kule z piekarnika, włóż pałeczkę wanilii do otworu w górnej części kuli i posyp ją cukrem pudrem.
10. Podawaj na ciepło