Lukrowane Cynamonowe Ślimaki

Składniki

  • 1 puszka cynamonowych ślimaków (Danerolles Crispy Cinnamon Swirls)
  • 100 gram cukru pudru
  • 25 gram masła
  • 1 łyżka wody

Sposób przygotowania

Lukrowane Cynamonowe Ślimaki
  1. Nagrzej piekarnik do 180°C
  2. Zerwij papier i przekręć puszkę, aby ją otworzyć
  3. Zmieszaj 25g masła z cukrem cynamonowym
  4. Rozwiń ciasto i pokryj zmieszanym masłem z cukrem
  5. Zwiń ciasto z jednej strony do drugiej i uformuj 6 zwijańców (ślimaczków)
  6. Piecz na blaszce z papierem do pieczenia ok. 15-18 minut
  7. Wymieszaj cukier puder z wodą, aby utworzyć lukier
  8. Pozwól Ślimakom ostygnąć, następnie posmaruj je lukrem